Boekhoudprogramma voor MKB'ers: Wat je minimaal nodig hebt

Wil je zelf aan de slag met je boekhouding als ondernemer? Dan kan je het beste een boekhoudpakket gebruiken. Hiervan zijn er een hoop op de markt zoals MoneyBird, SnelStart, Yuki en meer. Maar wat moet zo een boekhoudpakket bevatten in de basis?

Lees artikel

MKB Boekhouding: Hoe een boekhouder jouw bedrijf veel geld kan besparen

Het houden van een goede boekhouding is een belangrijke verantwoordelijkheid als ondernemer. Het inschakelen van een boekhouder bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar bespaart ook geld.

Lees artikel

Salarisverwerking uitbesteden: Dit zijn de voordelen

Het uitbesteden van de salarisverwerking brengt veel voordelen met zich mee: je krijgt elke maand op tijd een kloppende loonstrook, zijn de specialisten op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en behoeden ze je voor het maken van fouten. Benieuwd welke voordelen jouw mkb-bedrijf uit het uitbesteden van de salarisadministratie kan halen? Lees snel verder.

Lees artikel

Met welke administratie kan een administratiekantoor een MKB helpen?

Het uitbesteden van je mkb administratie kan veel voordelen opleveren. Naast dat het kostbare uren scheelt, zorgt een administratiekantoor dat je administratie altijd op orde en inzichtelijk is. Het inschakelen van een administratiekantoor is niet alleen goed voor het op orde krijgen van de financiën. Je kunt ook advies over fiscale zaken inwinnen die relevant zijn voor jouw mkb-bedrijf. Ben je aan het kijken naar het uitbesteden van je administratie? Ontdek hoe Appministrate helpt met je financiële administratie.

Lees artikel

Welk advies kun je inwinnen bij een boekhoudkantoor?

Een boekhoudkantoor helpt mkb-bedrijven niet alleen bij het bijhouden van de administratie. Je kunt hier ook financieel advies inwinnen over zaken rondom investeringen, uitgaven en rechtsvormen.

Lees artikel

De tarieven van een boekhouder, waar bestaan die uit?

Besteed je je administratie uit aan een boekhouder, dan worden er diverse tarieven berekend. Maar wat is nu eigenlijk de samenstelling van die kostenposten? Uit deze 4 belangrijkste diensten bestaat onze factuur.

Lees artikel

Hulp bij boekhouding voor het ZZP: 4 beginnersfouten & 3 tips

Of je nu net bent begonnen als ZZP’er of een ervaren rot in het vak bent, je kunt altijd wel hulp gebruiken bij je boekhouding. Ben je van plan om je administratie binnenkort te laten uitbesteden, dan is het aan te raden om eerst wat orde in te scheppen in je administratie. Daarom zetten we je in deze blog een aantal beginnersfouten op een rijtje om voor te waken. En om de overgang naar een boekhouder zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we tot slot nog een aantal tips voor jouw ZZP-bedrijf!

Lees artikel

Wat kost belastingaangifte bij de boekhouder?

Belastingaangifte is nooit leuk, maar als je een eigen bedrijf hebt (ZZP, VOF of BV) wordt dit algauw een serieuze klus. Dit uitbesteden bij een boekhouder is dus een goede oplossing. Ben jij ook benieuwd hoeveel geld je kwijt bent aan belastingaangifte wanneer je dit door een boekhouder laat doen? Van inkomstenbelasting en omzetbelasting tot vennootschapsbelasting en ICP: in deze blog gaan we uitgebreid in op de kosten van alle soorten belastingaangiftes.

Lees artikel

Zelf boekhouden of uitbesteden, wat kies je?

Je staat als zzp’er of kleine ondernemer voor de keuze: wil je zelf (blijven) boekhouden of wil je je boekhouding uitbesteden? Voor kleine ondernemers is het niet per se nodig om je administratie te laten doen. Ben je zzp’er, dan ben je bijvoorbeeld niet verplicht om een jaarrekening te laten opstellen, en je hebt geen accountantsverklaring nodig. Maar wat zijn dan de voor- en nadelen van zelf doen versus uitbesteden, en waar moet je allemaal rekening mee houden? We zetten het voor je op een rij.

Lees artikel

De 7 voordelen van een boekhouder

Verdient een boekhouder zich eigenlijk wel terug, en heb je dan nog wel inzage in je administratie? In deze blog krijg je antwoord op deze vragen, én je leest de 7 belangrijkste voordelen van een boekhouder.

Lees artikel