De tarieven van een boekhouder, waar bestaan die uit?

Besteed je je administratie uit aan een boekhouder, dan worden er diverse tarieven berekend. Maar wat is nu eigenlijk de samenstelling van die kostenposten? Uit deze 4 belangrijkste diensten bestaat onze factuur.

Lees artikel

Hulp bij boekhouding voor het ZZP: 4 beginnersfouten & 3 tips

Of je nu net bent begonnen als ZZP’er of een ervaren rot in het vak bent, je kunt altijd wel hulp gebruiken bij je boekhouding. Ben je van plan om je administratie binnenkort te laten uitbesteden, dan is het aan te raden om eerst wat orde in te scheppen in je administratie. Daarom zetten we je in deze blog een aantal beginnersfouten op een rijtje om voor te waken. En om de overgang naar een boekhouder zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we tot slot nog een aantal tips voor jouw ZZP-bedrijf!

Lees artikel

Wat kost belastingaangifte bij de boekhouder?

Belastingaangifte is nooit leuk, maar als je een eigen bedrijf hebt (ZZP, VOF of BV) wordt dit algauw een serieuze klus. Dit uitbesteden bij een boekhouder is dus een goede oplossing. Ben jij ook benieuwd hoeveel geld je kwijt bent aan belastingaangifte wanneer je dit door een boekhouder laat doen? Van inkomstenbelasting en omzetbelasting tot vennootschapsbelasting en ICP: in deze blog gaan we uitgebreid in op de kosten van alle soorten belastingaangiftes.

Lees artikel

Zelf boekhouden of uitbesteden, wat kies je?

Je staat als zzp’er of kleine ondernemer voor de keuze: wil je zelf (blijven) boekhouden of wil je je boekhouding uitbesteden? Voor kleine ondernemers is het niet per se nodig om je administratie te laten doen. Ben je zzp’er, dan ben je bijvoorbeeld niet verplicht om een jaarrekening te laten opstellen, en je hebt geen accountantsverklaring nodig. Maar wat zijn dan de voor- en nadelen van zelf doen versus uitbesteden, en waar moet je allemaal rekening mee houden? We zetten het voor je op een rij.

Lees artikel

De 7 voordelen van een boekhouder

Verdient een boekhouder zich eigenlijk wel terug, en heb je dan nog wel inzage in je administratie? In deze blog krijg je antwoord op deze vragen, én je leest de 7 belangrijkste voordelen van een boekhouder.

Lees artikel

Hoe lang moet je de boekhouding bewaren als ondernemer?

Vraag jij je ook wel eens af hoelang de boekhouding bewaard moet blijven? In deze blog leggen we je uit hoe lang je je boekhouding moet bewaren.

Lees artikel