Het uitbesteden van de salarisverwerking brengt veel voordelen met zich mee: je krijgt elke maand op tijd een kloppende loonstrook, zijn de specialisten op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en behoeden ze je voor het maken van fouten. Benieuwd welke voordelen jouw mkb-bedrijf uit het uitbesteden van de salarisadministratie kan halen? Lees snel verder.

De voordelen van je salarisverwerking uitbesteden

Naast dat het uitbesteden van je salarisverwerking tijd bespaart, gaan er vele andere voordelen mee gepaard. Als je kiest voor uitbesteding nemen specialisten die alleen maar bezig zijn met loonadministratie het stokje van je over. Haal je voordeel uit hun kennis en ervaar de continuïteit die zij brengen.

Zij hebben veel kennis van die huidige wet- en regelgeving en CAO, die voortdurend wijzigt. Het minimumloon verandert bijvoorbeeld elk half jaar en een CAO gaat ook maar een aantal jaar mee voordat er een nieuwe regelgeving geldt. Door het uitbesteden van je salarisverwerking ben je zeker van een goede loonstrook op basis van de huidige wet- en regelgeving die keurig op tijd bij jou of de werknemer ligt. Jij weet op tijd wat je moet betalen aan je werknemers en welke loonheffing hierbij hoort.

Wat komt er kijken bij salarisverwerking?

Het uitbesteden van de salarisadministratie geeft je veel inzicht. Je krijgt loonjournaalposten voor de verwerking van je financiële administratie en er wordt op de werkkostenregeling gelet. Ook wordt er een vrije ruimte bepaald. Hierbinnen kun je kijken wat je nog mág en kán verstrekken aan het personeel en welke zaken hierbij belast en onbelast zijn. En aan het eind van het jaar ontvang je natuurlijk een jaaropgave.

Niet alleen krijg je veel inzicht in je salarisverwerking door de uitbesteding ervan, ook word je behoed voor het maken van fouten. Een aantal fouten die we voorbij zien komen:

  • Onterecht netto vergoedingen uitbetalen;
  • Onnodig te veel brutosalaris uitbetalen, wanneer dit netto kan;
  • Fouten omtrent de, vaak veranderende, regelgeving;
  • Onder het minimumloon of cao-loon uitbetalen;
  • Geen aansluiting bij het pensioenfonds.

Wanneer moet je beginnen met uitbesteden?

We raden het aan om te beginnen met het uitbesteden van de salarisverwerking zodra je personeel in dienst hebt. Nu krijg je altijd op tijd een kloppende loonstrook binnen, weet je precies hoe veel je moet uitbetalen en kan je niets vergeten. Zo voorkom je dat er correcties moeten worden gemaakt op het salaris. Uitbesteden kan bij ons van eenmanszaak tot grote bv structuren. Wil jij dit ook voor jouw mkb-bedrijf? Neem contact met ons op.