Welke ondernemer kent het niet: facturen die kwijtraken, fouten in je belastingaangiften, en het overtikken van vele verkoopfacturen in je boekhoudprogramma. Stress! Tijd om het anders te doen en een boekhouder in de hand te nemen. Maar verdient zich dat eigenlijk wel terug, en heb je dan nog wel inzage in je administratie? In deze blog krijg je antwoord op deze vragen, én lees je de 7 belangrijkste voordelen van een boekhouder.


1.    Bespaar tijd

Het meest voor de hand liggende voordeel van het uitbesteden van je boekhouding bij een boekhouder of administratiekantoor: het bespaart je enorm veel tijd. Nogal een inkopper natuurlijk, maar denk eens aan de tijd die jij voortaan aan klanten kunt besteden in plaats van aan jouw boekhouding!

2.    Krijg meer rust in je hoofd

Ben jij van nature een warhoofd, of gewoonweg niet zo goed in cijfers? Tijd voor orde in de chaos; dit geeft een hoop rust. Kun jij je eindelijk focussen op waar je wél goed in bent!

3.    Profiteer van een financieel partner en geweten

Welke bedrijfskeuzes zijn slim, gezien jouw financiële situatie, en waar kun je het beste mee wachten? Hoe houd je jouw bedrijf financieel gezond? Wanneer kun je het beste investeren? Al dit soort vragen kun je voorleggen aan jouw boekhouder of financieel adviseur. Zo profiteer je van een financieel geweten. En dat is het geld dubbel en dwars waard!

4.    Betaal nooit meer te veel belasting

Gedegen financieel advies van experts zorgt ervoor dat jij geen fiscale kansen misloopt en voorkomt pijnlijke financiële missers. Zo bespaar jij een hoop geld, en kun je je bedrijf beter runnen!

5.    Voorkom boetes

Met de hulp van een professioneel boekhouder voorkom je boetes, want je voldoet aan de actuele wet- en regelgeving voor ondernemers en voor de belasting.

6.    Verklein de kans op fouten in je administratie

Nog een groot voordeel. Dankzij zijn jarenlange ervaring is een boekhouder gewend om met uiteenlopende administraties om te gaan en die op een juiste manier te verwerken. Dit verkleint de kans op fouten in je administratie aanzienlijk.

7.    Meer overzicht dankzij een online administratie

Werk jij nog met bonnetjes en met fysieke facturen? Puilen de kasten op jouw kantoor uit van de ordners? Dan wordt het toch inmiddels écht wel tijd om te gaan digitaliseren. Een online boekhouding is anno 2021 onmisbaar. Voordelen van een online boekhouding:

  • Al jouw financiële gegevens in 1 programma
  • Facturen uit verschillende bronnen (post, e-mail, klantportals) direct in je boekhouding
  • Makkelijker btw- en andere belastingaangifte doen

Heb je hier hulp bij nodig? Digitalisering van jouw boekhouding is ons specialisme. Wij zorgen ervoor dat jouw administratie een geoliede machine wordt, waar je nooit meer als een berg tegenop hoeft te zien! Schakel dus Appministrate in, wij helpen je hier graag mee.

Maar zijn boekhouders dan niet duur?

Een potentieel nadeel dat je zou kunnen noemen van een boekhouder, is dat hij geld kost. Dit geldt natuurlijk voor elke dienst die je afneemt. Toch valt dat per saldo vaak mee: het voordeel van boekhouders is dat de kosten altijd aftrekbaar zijn van de belasting. En dankzij gedegen financieel advies is een goede boekhouder echt goud waard. Je houdt zelfs vaak geld over aan zo’n financieel expert. Focus dus vooral op de voordelen!

Mis ik dan niet het overzicht als ik een boekhouder inschakel?

Veel ondernemers zijn bang dat ze niet meer weten wat er speelt, zodra ze hun boekhouding uit handen geven. Omdat ze bijvoorbeeld maar beperkt inzage hebben in hun financiële cijfers. Maar deze angst is nergens voor nodig! Bij veel boekhouders of administratiekantoren krijg je de gelegenheid om jouw volledige boekhouding in te zien als je hierom vraagt. Bij Appministrate hebben we zelfs een handig financieel dashboard, waarin al jouw financiële cijfers op een rij staan.

Overtuigd van de voordelen van een boekhouder? Bekijk onze diensten!

Hebben we je genoeg redenen gegeven om een boekhouder in te schakelen? Bekijk wat ons administratiekantoor je uit handen kan nemen. We zien je graag snel terug bij Appministrate!