Het houden van een goede boekhouding is een belangrijke verantwoordelijkheid als ondernemer. Het inschakelen van een boekhouder bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar bespaart ook geld.

 

Bespaar geld met een boekhouder

Een boekhouder levert snel al meer op dan hij kost en komt met verschillende voordelen. Zo weet een boekhouder precies welke aftrekposten relevant zijn voor jouw bedrijf en zorgt hij ook dat deze optimaal benut worden. Met een boekhouder worden je kosten, BTW en meer gelijk goed afgetrokken waardoor je BTW-aangifte gunstiger uitvalt. Een directe besparing dus. Jij kan uitgaan van een betrouwbare en complete boekhouding. Geen verrassingen meer bij de belastingcontrole. En nog een voordeel: boekhouders vallen onder zakelijke kosten.

 

Jouw boekhouding is altijd up-to-date

Het inschakelen van een boekhouder geeft je inzicht in de actuele stand van zaken. Hierdoor heb jij altijd een betrouwbare, complete en actuele boekhouding bij de hand. Deze kan je altijd ophalen en wordt regelmatig bijgewerkt, in plaats van één keer per kwartaal. Bij Appministrate spreken we af hoe vaak je wilt dat je boekhouding verwerkt wordt. Dit kan zo vaak jij wilt, van dagelijks tot maandelijks.

Hoe bespaar je geld met een actuele boekhouding? Je kan snel actie ondernemen op debiteuren, maar ook op crediteuren. Zo voorkom je dat je facturen mist. Ook kan je met een actueel inzicht in je boekhouding snel actie ondernemen op de resultaatontwikkeling. Of dit nou slechte marges zijn en je beter moeten opletten wat je uitgeeft of juist als het goed gaat met de cijfers en je wat geld kan investeren.

 

De voordelen van het inschakelen van een boekhouder

Niet alleen bespaart een boekhouder jouw MKB-bedrijf geld door het juist indienen van de belastingteruggave. Ook bespaart het geld op de lange termijn. Bij een boekhouder kan je namelijk ook verschillende soorten advies inwinnen. Hiermee kan jij je bedrijf een groot financieel plezier doen. Soorten advies die je bij een boekhouder kan inwinnen zijn:

  • Advies over inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting;
  • Advies over resultaatontwikkeling en uitgaven;
  • Investeringsadvies.

 

Wil jij ook geld besparen door een boekhouder in te zetten?

Kortom, door het inschakelen van een boekhouder kun je veel tijd en geld besparen. Niet alleen verminder je de kans op verrassingen bij de belastingcontrole, maar je hebt ook continu inzicht in je bedrijfsresultaten. Daarnaast valt je BTW-aangifte gunstiger uit en weet je precies welke aftrekposten je kan gebruiken. Wil jij dit ook voor jouw MKB-bedrijf? Neem contact met ons op.