Een boekhoudkantoor helpt mkb-bedrijven niet alleen bij het bijhouden van de administratie. Je kunt hier ook financieel advies inwinnen over zaken rondom investeringen, uitgaven en rechtsvormen.

Wat voor soorten advies kun je inwinnen?

Bij een boekhoudkantoor kun je advies inwinnen over de financiën van je mkb-bedrijf. Het advies dat je bij een boekhoudkantoor inwint gaat primair over hoe jij fiscaal kan optimaliseren. Een aantal soorten advies dat een boekhoudkantoor je kan geven zijn advies over inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting en resultaatontwikkeling en uitgaven. Ook kun je voor je mkb-bedrijf investeringsadvies inwinnen. Er wordt samen gekeken naar wanneer je het beste kan investeren en hoe je jouw administratie hierbij moet inrichten.  

Vragen die wij vaak krijgen als boekhoudkantoor gaan vooral over investeringen en belastingen. Hier enkele voorbeelden:

  • Hoeveel kan ik nog investeren dit jaar?
  • Wat is de verwachte uitkomst qua inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting?

Ook met dit soort vraagstukken helpt een boekhoudkantoor jouw bedrijf met het geven van inzicht.

Een boekhoudkantoor inschakelen

We adviseren elk mkb-bedrijf zo snel mogelijk na oprichting een boekhoudkantoor in te schakelen. Jij kunt als ondernemer je tijd steken in waar jij goed in bent en hoeft je niet urenlang bezig te houden met de administratie. Een boekhoudkantoor neemt dit kundig van je over. De administratie volledig uit handen en je wordt begeleid bij het aanleveren van de juiste stukken en gegevens.

Je bent hierdoor altijd op de hoogte van je administratie, zonder dat je er wekelijks een groot deel van je tijd aan kwijt bent. Niet alleen kan een boekhoudkantoor helpen met financieel advies. We helpen ook met het bepalen van de rechtsvorm van je bedrijf.

De beste tips op gebied van administratie volgens een boekhoudkantoor:

  • Gebruik een factureringsprogramma voor je verkoopfacturen
  • Digitaliseer je administratie
  • Lever je administratie volledig, nauwkeurig en op tijd in
  • Scheid je privé en zakelijke administratie zo duidelijk mogelijk van elkaar

Dit zijn een aantal zaken waarover je mkb-bedrijf advies kan inwinnen bij een boekhoudkantoor. Op zoek naar een boekhouder die je voorziet van gepast advies? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.