Het uitbesteden van je mkb administratie kan veel voordelen opleveren. Naast dat het kostbare uren scheelt, zorgt een administratiekantoor dat je administratie altijd op orde en inzichtelijk is. Het inschakelen van een administratiekantoor is niet alleen goed voor het op orde krijgen van de financiën. Je kunt ook advies over fiscale zaken inwinnen die relevant zijn voor jouw mkb-bedrijf. Ben je aan het kijken naar het uitbesteden van je administratie? Ontdek hoe Appministrate helpt met je financiële administratie.

Verschillende soorten mkb administratie

Bij Appministrate kun je als mkb-bedrijf terecht voor het uitbesteden van je financiële en loonadministratie:

  • Loonadministratie

Onder loonadministratie valt het verzamelen van alle financiële en fiscale gegevens van werknemers. Denk aan salaris, reiskosten, declaraties, vergoedingen en inhoudingen. Alle informatie die benodigd is om een kloppende loonstrook te maken.

  • Financiële administratie

Hieronder valt het verwerken van alle financiën van het bedrijf. Op maandelijkse basis moeten veel gegevens worden verzameld en vastgelegd, die uit verschillende hoeken komen. Financiële administratie geeft inzicht de status van de onderneming. En kan indien nodig ter verantwoording gebruikt worden.

Jouw mkb administratie uitbesteden

De voordelen van het uitbesteden van de financiële administratie en loonadministratie zijn duidelijk: je bespaart tijd en je administratie wordt door professionals inzichtelijk gemaakt en op orde gehouden.

Na het inschakelen van Appministrate hoef jij alleen nog de facturering van de verkoop (voorkeur via een factureringsprogramma) te verzorgen en het tijdig en volledig aanleveren van inkoopfacturen en bonnen. En eenmaal per jaar de gegevens voor de jaarrekening en aangifte van de Inkomstenbelasting door te geven. We herinneren je hieraan. We plannen periodiek een afspraak in om door de administratie te gaan. Van tevoren weet je precies wat jij moet inleveren om zo snel en goed mogelijk door de administratie van je mkb-bedrijf heen te gaan.

Jij houdt inzicht in je mkb administratie

Het uitbesteden van de administratie van je mkb-bedrijf betekent niet dat je geen inzicht meer hebt in wat er gebeurt. Het tegenovergestelde gebeurt juist: we zorgen ervoor dat alles goed inzichtelijk wordt gemaakt. Dit doen we door middel van een online dashboard. Hierin zie je de resultaatontwikkeling van het lopende jaar in vergelijking met voorgaande periodes. Dit geeft een beeld van de omzet, je inkopen, kosten en liquiditeit.

Nu weet jij de voordelen van het uitbesteden van je mkb administratie. Je administratie uitbesteden aan administratiekantoor? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.